preskoči na sadržaj
Iz školske knjižnice

Novo u knjižnici!

Što ćemo čitati tijekom hladnim zimskih večeri? Imam prijedloge za vas!


Elvira Slišurić – Kuća kralja paukova

Ovaj je roman magična priča koja se krije iza naizgled obične svakodnevice u jednom malom mjestu u koje su se, nakon višegodišnjeg boravka u velikom gradu, doselili Mario i njegova mama. Kupili su kuću koja će ubrzo pokazati i svoje drugo lice. Naime, u podrumu se krije neobičan svijet do kojeg vode stare napukle stube. A kada tome pridodamo i tajanstvenog starca, znatiželjnu djevojčicu Lanu, lipu koja se preko noći pretvorila u brezu, a potom u lješnjak, olujne noći u kojima se može dogoditi svašta, mračno jezero, neobičan svijet paukova i beskrajno mnogo straha, avantura može započeti.

 

Tatjana Barat – Priče o neustrašivim hrvatskim ženama

Nakon Priča za laku noć za mlade buntovnice, vrijeme je da upoznamo i hrvatske junakinje koje su obogatile našu prošlost i sadašnjost. Od slavne, bajkovite Ivane Brlić Mažuranić, preko talentirane Slave Raškaj pa sve do lirske Dore Pejačević, svatko će pronaći priču koja će ga inspirirati. 

 

Rick Riordan – Kradljivac gromova

Tinejdžer Percy Jackson stalno upada u nevolje i ima poteškoća u školi. Jednoga dana otkriva da je polubog, sin grčkog boga Posejdona. Zajedno s prijateljicom Annabeth Chace, koja je također polubožica, i satirom Groverom Underwoodom pokušava spasiti svoju majku iz dubina samog pakla. Zeus, kralj svih bogova, optuži ga je da je ukrao njegovu munju. Percy ju pokušava vratiti te tako spriječiti rat među bogovima. O njegovu uspjehu ovisi sudbina čitavog svijeta. Roman u kojem su izmiješane grčka mitologija i suvremeni svijet je ekraniziran.

 

James A. Owen – Tu su zmajevi

Nakon iznenadne smrti njihova profesora, Johnu i dvama prijateljima prići će neobičan čovječuljak i povjeriti im knjigu Imaginaria Geographia, koja je i bila razlogom profesorove pogibije. To je tek početak pustolovine. U bijegu od krvoločnih stvorenja Wendiga, tri će kompanjona utočište potražiti na zmajobrodu koji će ih odvesti do nesvakidašnjih zemalja mitova i legendi iscrtanih na kartama knjige koju nose. Na putu u samu sferu imaginarnog morat će naučiti savladati strahove i vjerovati jedni drugima kako bi porazili mračne sile koje prijete sudbini dvaju svjetova.

 

Luke Pearson – Hilda i crni pas (strip)

Grad Trolberg ima još tajni i Hilda će otkriti da njezin svijet nije posložen baš onako kao što je mislila.

Hilda u svojoj novoj pustolovini upoznaje patuljke, vragolaste, ali karizmatične marginalce koji žive u svijetu pokraj - ali i unutar našeg u kojem baš ne vrijede ista pravila fizike kao kod nas. A za to vrijeme ulicama Trolberga luta mračna sjenka...

 

Želimir Hercigonja – Dogodovštine s Drek rivera

Kroz usta sedmašice Mevludine, stanovnice Kozari boka, koja piše svoj prvi autobiografski roman, pisac progovara o problemima s kojima se susreću stanovnici tog rubnog i od nadležnih često zaboravljenog dijela Zagreba. No, usprkos siromaštvu i nedostatku sadržaja potrebnih za pristojan život, Mevludini i njezinim prijateljima život nije dosadan.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jelena Šaban   datum: 3. 12. 2019.

TražilicaRaspored zvona

Korisni sadržaji

Online izvori koje možete koristiti u izradi svojih referata i prezentacija:

Hrvatska enciklopedija

Proleksis enciklopedija

Hrvatski biografski leksikon

Hrv-eng ili eng-hrv rječnik

Izvori na internetu za djecu

https://i.pinimg.com/564x/b5/49/9d/b5499d6ac0fb6cb9d0d0d15b1eedc63d.jpg

Pri pisanju sastavaka i referata potrebno je ispravno koristiti citiranje i napraviti popis korištene literature.

Više informacija o citiranju pronađite ovdje.

 

Provjerite pravopis i ispravnost teksta koji ste napisali ili koristili u prezentaciji!

Hrvatski jezični portal

Pravopis.hr

Ispravi.me


Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju