preskoči na sadržaj
Iz školske knjižnice

Novi naslovi u knjižnici

Minecraft, Fortnite, stripovi, nove slikovnice za prvašiće (i one koji se tako osjećaju)... Bacite pogled na nove naslove!


Slikovnice o Jakovu (S. D. Rogeon, G. Mazali):

Jakov u školi, Jakov ide u kino, Jakov na gradilištu, Jakov uči prati zube, Jakov se prejeo bombona, Jakov sklapa prijateljstvo s voćem i povrćem, Jakov mali majstor, Jakov želi gledati televiziju i Jakov se boji mraka

Jakov je, poput svih dječaka svoje dobi, nestašan, vragolast, radoznao i svojeglav. Sa svojim vjernim psićem Rubijem doživljava razne pustolovine u kojima će se prepoznati najmlađi čitatelji.

 

Grozni Grga i mumijina kletva (F. Simon)

Nove smicalice Groznog Grge koji je spreman na sve samo da bude po njegovom. Zbog toga često strada Savršeni Siniša, koji je uglavnom prvi na udaru. Nije lako ni roditeljima jer se Grga ne obazire na mnoge zabrane a uz to im i ne vjeruje. Pa tko bi im vjerovao da se pravopis uči vježbanjem?! A on je umoran poslije duge i naporne nastave u školi. Onda se dosjetio! Kad su pisali test, sjeo je kraj Pametne Petre. Je li koristilo?! Pa, i učiteljica je bila pametna. Eh, taj Grga! 

 

Fortnite: Vodič kroz igru

100% neslužbeni vodič kroz igru

Uđi u svijet Fortnitea! Battle Royale je sjajna akcijska besplatna igra koja se pretvorila u pravi fenomen! Bilo da si potpuni početnik ili iskusni igrač, ovaj će te vodič naučiti svemu što moraš znati – od osnova igre preko ključnih tehnika do mudrih savjeta i trikova.

 

 

Perzepolis (M. Satrapi)

Strip Perzepolis priča je o nezaboravnom djetinjstvu i odrastanju Satrapi u velikoj i sretnoj obitelji u Teheranu u doba Islamske revolucije, o suprotnostima između privatnog i javnog života u zemlji koju tište politički prevrati, o njenim srednjoškolskim danima u Beču, gdje proživljava iskušenja adolescencije daleko od svoje obitelji, o njenom povratku kući, istovremeno veselom i strašnom i, napokon, o njenom samonametnutom progonstvu iz voljene domovine. To je nečuvena a bliska kronika djevojaštva i adolescencije, kronika mladog života isprepletenog s poviješću njene zemlje, no ispunjenog sveprisutnim kušnjama i veseljima odrastanja. Oštar, žestoko pronicljiv i iskren, često srceparajuć, no u cijelosti protkan sirovim humorom i teško stečenom mudrošću – Perzepolis je zapanjujuće djelo strip crtačice jedinstvena talenta, jedne od najcjenjenijih današnjeg doba.

 

Minecraft – osnovni vodič (S. Milton)

TEK UPOZNAJEŠ SVIJET MINECRAFTA?

U tom slučaju ova je knjiga upravo ono što ti treba kako bi započeo svoje putovanje kroz Minecraftovo izdanje Bedrock. Sjajni savjeti u ovom priručniku pomoći će ti preživjeti u svijetu punom opasnosti. Naučit ćeš kopati materijale, izrađivati opremu, pronalaziti hranu, graditi skloništa i izrađivati oklop. Informacije i savjeti u ovoj knjizi objasnit će ti sve što trebaš znati o životinjama, čudovištima i mjestima u koja ćeš doći – sve je tu, od krava i creepera do sela i rudarskih okna. Dakle, pripremi se za pustolovinu u Minecraftu!Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jelena Šaban   datum: 22. 1. 2020.

TražilicaRaspored zvona

Korisni sadržaji

Online izvori koje možete koristiti u izradi svojih referata i prezentacija:

Hrvatska enciklopedija

Proleksis enciklopedija

Hrvatski biografski leksikon

Hrv-eng ili eng-hrv rječnik

Izvori na internetu za djecu

https://i.pinimg.com/564x/b5/49/9d/b5499d6ac0fb6cb9d0d0d15b1eedc63d.jpg

Pri pisanju sastavaka i referata potrebno je ispravno koristiti citiranje i napraviti popis korištene literature.

Više informacija o citiranju pronađite ovdje.

 

Provjerite pravopis i ispravnost teksta koji ste napisali ili koristili u prezentaciji!

Hrvatski jezični portal

Pravopis.hr

Ispravi.me


Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju