preskoči na sadržaj
Popis lektire

U idućim dokumentima možete pronaći popis lektire za šk. god. 2021./2022.

Iz školske knjižnice

Jesen u knjižnici

Što imamo novoga za vas? Dođite i bacite pogled na izložbeni pano s knjigama!


Diary of a Wimpy Kid – the Long Haul (J. Kinney)

As Greg Heffley's summer vacation begins, his mom announces that the family will be going on a surprise road trip. Greg remembers previous vacations that went wrong, so he isn't excited for this one. As they pack their suitcases for the trip, Greg's dad suggests that they bring his old boat on the trip as well. The boat ends up being towed behind the minivan for extra storage, although the back of the minivan, where Greg ends up sitting, is still very crowded.

 

Kapetan Gaćeša i kakana urota profesora Kakogaća (Dav Pilkey)

Profesor Kako K. Kakogać, gnjusni novi profesor poznavanja prirode, posjeduje dijaboličnog Smanjigiću 2000, i spreman je njim se i poslužiti! I onda je to nedvojbeno posao za junaka nad junacima, obdarenog GUMILASTIČNOM SILOM! A tu je i KIN-O-PRST! Svjetski poznata jeftilen tehnika animacije pomoću koje možeš SAM pokrenuti slike!

 

Minecraft – vodič za farmere (A. Wiltshire)

Službeni Minecraftov Vodič za farmere naučit će te svemu što trebaš znati, osnove uzgoja biljaka, životinja i neprijateljskih čudovišta, kao i uzgoja blokova. Što su isprobali iskusni igrači, a što savjetuju stručnjaci iz Mojanga, saznat češ u najboljem vodiču za farmere. Uz njega će tvoj boravak u Minecraftu postati samoodrživ.

 

Grozni Grga (F. Simon)

Grga je grozan. Svi to znaju, i njegovi roditelji koji se na ulici prave da ga ne poznaju, i njegov brat, Savršeni Siniša (koji je sasvim jednostavno, savršen) pa i svi susjedi. Knjiga za najmlađe, koja će zasigurno nasmijati i starije.
Unutra pronađite što se sve može raditi sa špagetima, kako se Grga snalazi na plesnom tečaju, tko je Naprasna Šosić, što je to Gnjec i kako se radi te sve o paklenom kampiranju.

 

Roblox (A. Wiltshire)

 

Roblox je platforma za online igre koja podržava korisničke igre s više korisnika. Ovaj vodič kroz Roblox pustolovne igre pruža korisne informacije i savjete te trikove autora za više od četrdeset igara.

 

 

Natko Veliki uzvraća udarac (L. Peirce) i Natko Veliki – kao po loju (L. Peirce)

Natko Matko, učenik šestog razreda, koji zna da je rođen za nešto veliko, ali ne zna za što, opet će se uvaliti u nevolje. Ovaj put Natko će nadmašiti sve! No to neće biti lako. Zaglavio je s Dinom, svojom vječitom neprijateljicom, i to bi moglo sve upropastiti.

 

Tko je ubio Pašteticu? (S. Šesto)

U romanu se prikazuje snimanje jedne dječje emisije, kakve odjeke emisija stvara u javnosti, kako emisija utječe na život svojih mladih voditeljica. Zatječemo mlade voditeljice u jeku puberteta. Emisiju su počele voditi kao jedanaestogodišnjakinje, zahvatio ih je žestoki pubertet, a u njihov su se rad umiješale i mame i sve se jako zakompliciralo.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jelena Šaban   datum: 26. 9. 2019.

TražilicaRaspored zvona

Korisni sadržaji

Online izvori koje možete koristiti u izradi svojih referata i prezentacija:

Hrvatska enciklopedija

Proleksis enciklopedija

Hrvatski biografski leksikon

Hrv-eng ili eng-hrv rječnik

Izvori na internetu za djecu

https://i.pinimg.com/564x/b5/49/9d/b5499d6ac0fb6cb9d0d0d15b1eedc63d.jpg

Pri pisanju sastavaka i referata potrebno je ispravno koristiti citiranje i napraviti popis korištene literature.

Više informacija o citiranju pronađite ovdje.

 

Provjerite pravopis i ispravnost teksta koji ste napisali ili koristili u prezentaciji!

Hrvatski jezični portal

Pravopis.hr

Ispravi.me


Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju