preskoči na sadržaj
Popis lektire

U idućim dokumentima možete pronaći popis lektire za šk. god. 2021./2022.

Iz školske knjižnice

Međunarodni projekt „Naša mala knjižnica“

Učenici produženog boravka ove šk. godine sudionici su projekta „Naša mala knjižnica“. Svaki tjedan knjižničarka u boravku čita odabrane knjige nakon čega rješavamo zadatke u popratnoj Kreativnoj knjižici, kojom želimo motivirati učenike putem zanimljivih zadataka na čitanje kvalitetnih knjiga i bolje upoznavanje književnosti zemalja sudionika (Slovenije, Litve, Poljske, Estonije, Latvije i Hrvatske) kako bi se u budućnosti dobila publika koja će biti spremna kritički čitati književna djela.


U 1. polugodištu pročitali smo knjige Drhturavi vitez (K. Kasparavičijus), Tko je Antonio (S. Mattiangeli) i U blizini živi djevojčica (I. Mlakar Črnič).
Uživamo, crtamo, učimo slušati i sudjelovati u razgovoru o pročitanom, a kako to izgleda pogledajte na našoj virtualnoj izložbi.

 

Made with Padlet

Cilj projekta je motivirati djecu od rane dobi na čitanje i kreativno izražavanje, te upoznati ih s kvalitetnom europskom književnošću.
Kako bi se autore i njihova djela učinilo vidljivijim, nakladnici uključeni u projekt zajedno odabiru jedno ili dva djela koja će biti dio Naše male knjižnice. Knjige se zatim prevode na jezike sudionika projekta i uključene su u prateće Kreativne knjižice koje se također tiskaju na svih šest jezika. Zanimljivi zadatci koji se temelje na sadržaju knjiga iz projekta, potiču djecu na aktivno sudjelovanje i pažljivo s razumijevanjem čitanje novih kvalitetnih izdanja. Sudionicima se nudi mogućnost da od jednog autora prime pismo iznenađenja, nagradu u obliku knjige ili gostovanja autora.

Projekt je prije desetak godina započeo KUD Sodobnost International iz Slovenije. Uključile su se Poljska (Ezop), Litva (Nieko rimto), Estonija (Päike ja Pilv), Latvija (LielsunMazs) i Hrvatska (Ibis grafika).Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jelena Šaban   datum: 5. 2. 2021.

TražilicaRaspored zvona

Korisni sadržaji

Online izvori koje možete koristiti u izradi svojih referata i prezentacija:

Hrvatska enciklopedija

Proleksis enciklopedija

Hrvatski biografski leksikon

Hrv-eng ili eng-hrv rječnik

Izvori na internetu za djecu

https://i.pinimg.com/564x/b5/49/9d/b5499d6ac0fb6cb9d0d0d15b1eedc63d.jpg

Pri pisanju sastavaka i referata potrebno je ispravno koristiti citiranje i napraviti popis korištene literature.

Više informacija o citiranju pronađite ovdje.

 

Provjerite pravopis i ispravnost teksta koji ste napisali ili koristili u prezentaciji!

Hrvatski jezični portal

Pravopis.hr

Ispravi.me


Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju