2020-09-16 09:31:41

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2020.

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen je planetu Zemlji, s motom Razlistaj se! U skladu s tim, naziv Nacionalnog kviza za poticanje čitanja 2020. godine je Istraživači planeta Z.

Zbog epidemiološke situacije i kompleksne nabave knjiga za školske knjižnice izvan roka, za ovogodišnji kviz, umjesto pročitane 3 knjige, treba proučiti ponuđene provjerene online izvore informacija koji su dio pitanja u kvizu.

Kviz se nalazi na mrežnoj stranici: www.mhk.hr/kviz/ .
Na mrežnim stranicama može se pročitati sve vezano uz Kviz, pravila, najčešće postavljena pitanja, a na njoj će biti objavljeni i pobjednici Kviza.
Kviz možete rješavati u razdoblju od 14. rujna do 23. listopada 2020. godine  na računalu, tabletu ili pametnom telefonu.

__________________________________________

Nacionalni kviz za poticanje čitanja je natjecanje organizirano s ciljem da se dodatno potakne čitanje kod mladih čitatelja od 4. do 8. razreda. Kviz se tijekom Mjeseca hrvatske knjige realizira putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Hrvatskoj i dijaspori, a već više od 20 godina organiziraju ga Knjižnice grada Zagreba – Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež s Mediotekom Gradske knjižnice.  

Na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja javno se izvlače glavna i utješne nagrade, uz prigodan kulturni program.


Osnovna škola Novo Čiče