preskoči na sadržaj
Iz školske knjižnice

Kako ćemo ovo polugodište posuđivati knjige? Kako će raditi knjižnica?

 

Dragi učenici,

iako je došlo do određenih promjena u radu knjižnice (trenutno je knjižnica pretvorena u učionicu za 5.a), to ne znači da nema čitanja, baš suprotno - od danas knjige možete posuđivati preko WhatsAppa, Vibera ili SMS-om!


To ne vrijedi za lektire – u svakom razredu (5.-8.) izabrat ćete „razredne knjižničare“ koji će na satu hrvatskog prikupiti vaše iskaznice i donijeti knjižničarki te će ona na svaku iskaznicu zadužiti po jednu lektiru. Obzirom da nekih lektira nemamo dovoljno za sve, prvi dio mjeseca čitat će jedan dio razreda, a drugi dio mjeseca ostatak. Za niže razrede lektire ćemo posuđivati u dogovoru s učiteljicama.

Što se tiče knjiga za razonodu, slobodno čitanje, slikovnica, stripova, enciklopedija i svega ostalog što vas veseli, njih ćete posuđivati bez iskaznice, narudžbom na WhatsApp, Viber ili SMS.

Knjižničarka će vas i dalje informirati što je novo stiglo u knjižnicu i pisati preporuke za čitanje, a savjetujemo korištenje našeg online kataloga. U njemu možete pretraživati sve knjige u knjižnici, vidjeti što ima novo i provjeriti je li knjiga koja vas zanima slobodna, a ukoliko vam se nešto svidi, knjižničarki možete poslati poruku na broj 099 6208 005.

Sve knjige (i lektire i ostale) vraćat ćete u kutije ispred knjižnice te će knjige, prema uputama koje smo dobili, stajati u karanteni i proći dezinfekciju.

_________________________________________________

Odgojno-obrazovna djelatnost nastavlja se prema godišnjem planu i programu rada školske knjižničarke, u dogovoru s učiteljima. Knjižničarka će nastavu (one teme koje je moguće) održavati u razredima uz korištenje zaštitne maske prema Smjernicama za rad školske knjižnice u uvjetima bolesti COVID-19 koje je izradila Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu.

Knjižničarka nastavlja obavljati stručno-knjižničnu djelatnost - nabava, katalogizacija, zaštita i dezinfekcija potrebne građe kojom će se povećati fond knjižnice u skladu s dobivenim sredstvima. Učenici se mogu prijaviti na pretplatu za časopise te će se prikupljati statistički podaci za NSK.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jelena Šaban   datum: 11. 9. 2020.

TražilicaRaspored zvona

Korisni sadržaji

Online izvori koje možete koristiti u izradi svojih referata i prezentacija:

Hrvatska enciklopedija

Proleksis enciklopedija

Hrvatski biografski leksikon

Hrv-eng ili eng-hrv rječnik

Izvori na internetu za djecu

https://i.pinimg.com/564x/b5/49/9d/b5499d6ac0fb6cb9d0d0d15b1eedc63d.jpg

Pri pisanju sastavaka i referata potrebno je ispravno koristiti citiranje i napraviti popis korištene literature.

Više informacija o citiranju pronađite ovdje.

 

Provjerite pravopis i ispravnost teksta koji ste napisali ili koristili u prezentaciji!

Hrvatski jezični portal

Pravopis.hr

Ispravi.me


Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju