preskoči na sadržaj
Popis lektire

U idućim dokumentima možete pronaći popis lektire za šk. god. 2021./2022.

Iz školske knjižnice

Novo! Stripovi i još malo stripova

U knjižnici se često traže - stripovi! Pristigli su nam novi naslovi koje od danas možete posuditi.

 


Asterix (R. Goscinny, A. Uderzo)

 

Frnk: Prapočetak (B. Cossu, O. Bocquet)

Kada trinaestogodišnje siroče pođe tražiti svoje roditelje, nađe se u prapovijesnom svijetu. Sada sve mora napraviti sam… izumiti vatru, sapun… samoglasnike… I preživjeti među zastrašujućim zvjerima i neotesanim divljacima!

 

Mister Mačak protiv zvjezdanog roja (R. Solanović)

Zvjerograd je idlično mjesto sa povremenim problemom pojave super-zlikovaca. Zato na scenu stupa Mister Mačak, kako bi zaštitio stanovnike grada (i Andreu) i osigurao im mir a ponekad čak i tišinu!

 

Boduljko i Žbunika (J. Čunčić-Bandov i D. Kreč)

Male crtice iz života dva šumska prijatelja, ježa Boduljka i gljive Žbunike, razveselit će svakoga. Jednostavne su to i jasne male priče iz života, o ljubavi, manama i vrlinama, zapravo o svemu i svačemu. Šaljive, poneke s poukom, a neke i u stihovima, razigrane, vedre i vesele.

 

Svemirska sardina (J. Sfar, E. Guibert)

Supersnagator je Predsjednik Svemira. I kao svaki predsjednik, ima plan – želi da sva djeca budu poslušna! Ali Sardina i njezini prijatelji, Svemirski gusari imaju svoj plan! Suprotstaviti mu se i pružiti djeci priliku da se igraju kao ona to žele!

                                 

Slikovnice o Petri (N. Delvaux, A. de Petrigny)

Petra želi psa, Petra slavi rođendan, Petra je ljubomorna, Petra se ne želi oprati, Petra u bolnici, Petra je dobila brata